Washington Post: Objavljen 3. NLO video Ministarstva odbrane SAD-a

Ministarstvo odbrane SAD-a je u decembru skinulo oznaku tajno sa dva video snimka na kojima su dokumentirani susreti sa NLO-ima od strane borbenih aviona F-18 Mornarice SAD-a. Prvi video je snimljen od strane više pilota koji su ujedno i komentarisali čudnu letjelicu u obliku jajeta koja je lebdjela. Drugi video je uključivao borbeni avion F-18 sa nosača Nimitz.

Video snimci ovog događaja od strane pilota zajedno sa operatorima radara daju dokaze o postojanju letjelica koje su znatno superiornije od bilo čega što SAD ili bilo koja druga zemlja posjeduje. Zvaničnici Ministarstva odbrane koji su vršili analizu potvrđuju da se desilo na desetine ovakvih incidenata. U nedavnom slučaju iz oktobra je i jedan borbeni F-15 avion zračnih snaga podignut kako bi presreo nepoznatu, ali izuzetno brzu letjelicu koja se kretala uz Pacifik.

Ovo je još jedan novi, treći video koji je objavljen o ovim susretima od strane privatne firme To the Stars Academy (TTSA) u koordinaciji sa Chris Meloon-om iz Washington Post-a. Mellon je bivši zamjenik sekretara obavještajne službe.

Video je snimljen pomoći ATFLIR sistema (Advanced Targeting Forward-Looking Infrared) koji je ugrađen na F-18 borbeni avion. Snimak traje nešto duže od 30 sekundi. Video ispod koji možete pogledati uključuje i opis telemetrije ATFLIR sistema koju vidite.

Dva pilota borbenog lovca na mlazni pogon komentarišu objekat sa videa. Kako se čini obojica su uzbuđeni. Na početku videa, NLO brzo prolazi preko ekrana dok operater ATFLIR sistema pokušava da ga ulovi, što na kraju i uspijeva. Objekat se kreće izuzetno brzo ispod lovca. Telemetrija pokazuje kako se avion kreće brzinom od 259 čvorova (~300 milja na sat).

Objekat je izgleda okruglog oblika. Ne vide se krila niti trag izduvnih gasova.

Kada se radi o dodatnim informacijama o videu, na stranici TTSA stoji kako su: datum, lokacija i druge informacije uklonjene od strane izvora iz kojeg je video dobijen. Međutim, u naslovu videa stoji kako je snimljen 2015. godine. Takođe u članku Washington Post-a stoji kako je Mellon opisao video kao "Susret mornarice koji se desio na Istočnoj obali 2015. godine."