Vlada Čilea tvrdi - vanzemaljske letjelice i vanzemaljci su stvarni

VanzemaljacIlustracija

Nedavno je održan sastanak visokih zvaničnika Civilne avijacije Čilea koji je bio sankcionisan, a na njemu je bilo prisutno 19 visoko kvalifikovanih eksperata iz specijaliziranih oblasti i na sastanku je donesen interesantan zaključak da "NLO-i ne predstavljaju opasnost za bilo koju drugu letjelicu."

Ovaj sastanak se uzima kao vrlo ozbiljan - svi izvještaji i zapisi, uključujući i cijeli vladin arhiv, čak i tipovi izvještaja koji bi vjerovatno ostali skriveni u drugim zemljama su bili detaljno evaluirani.

Svi sudionici ovog događaja su izjavili da su NLO-i stvaran fenomen, šta više njihovo postojanje se smatra očiglednim. Zašto je vlada Čilea tako otvorena i čak tako ozbiljna kada se radi o ovoj temi, dok kako se čini ostatak svijeta ostaje nijem kada je riječ o ovoj temi, tajan i čak otpisuju sve sa neodrživim objašnjenjima kao što su kvar vremenskog balona ili vojne baklje?

Direktor za međunarodne afere pri civilnoj avijaciji Čilea napadno je izjavio, što citiramo "Za Čileance, ovo je potpuno normalno i to uopšte ne smatramo kao novost."

Snažna proturječnost postoji u stavovima vlada, recimo između Čilea i SAD-a kao primjer, kada se radi o istom fenomenu ta proturječnost čak postaje i malo jeziva. Možda razlog zašto druge vlade nisu otvorene kao Čileanska kada se radi o NLO fenomenu može se naći u tome što imaju mnogo više toga da sakriju.

Određene druge vlade svijeta, mogu razumjeti pravu stvarnost čudnih objekata na nebu daleko bolje nego što Čile može. Iz nekog razloga, koji god on da bio ostaju preplašeni zbog toga što bi moglo uslijediti ukoliko bi se određene informacije javno podijelile sa javnošću, tako da sami sebe tjeraju na šutnju, tajnost i opovrgavanje.

Rezultat njihove analize i sastanka jeste taj da NLO-i predstavljaju isti procenat i stepen opasnosti u kojem i ptice predstavljaju opasnost kada lete nebom - većina rizika se odnosi na to da se pilotima usmjerava pažnja. Zanimljivo je to da iako su neke nesreće koje su pripisane NLO-ima širom svijeta, ipak nedokazive, jer ne postoje čvrsti dokazi da se radilo o NLO-ima.

Prema svjetskim podacima, inteligencija koja god da upravlja NLO-ima kako se čini ne pokušava da nanese zlo bilo kome sa kim dijele nebo, uz to, kako se čini ponašaju se na način da smanje njihov rizik od zračnih sudara.

Prema Čileu, jednostavno je neosporno da neka vrsta NLO-a postoji na našem nebu i njihov krajnji cilj još uvijek ostaje nepoznat.

Možda Čileanska inicijativa prema transparentnosti po ovom pitanju natjera i druge zemlje da se pridruže, mnoge već sarađuju sa njima, uključujući Francusku.