Vanzemaljski život u drevnim tekstovima, Vede i nebeski narod

Drevna letjelica Rukma VimanaRukma Vimana, vertikalni presjek

Mnogi vedski tekstovi govore o letećim tanjirima, NLO-ima ili 'vimanama' koje se kreću nebom. U nekim slučajevima ove letjelice su bile tako velike da su u njima zapravo živjele hiljade stanovnika. Stanovnici ovih letjelica, gradova i td., imali su mnoga imena koja su im vedski pisci davali, npr.: Asuras, Devas, Gandharvas i td. Neki su bili autohtoni zemljaci koji su kontrolirali određenu regiju ili grad, dok su ostali bili posjetioci sa drugih svjetova ili iz drugih dimenzija koje su se zvale 'loke'. Ukoliko su ovi izvori Veda pouzdani, onda je drevna Indija bila otvoreno galaktičko društvo sa velikim brojem različitih bića koja su dolazila sa drugih svjetova ili 'loka' i vršila interakciju sa ljudskom civilizacijom. Ova bića su zahtijevala naprednu tehnologiju da bi mogli da se kreću kroz vrijeme i prostor, a možemo ih smatrati i vanzemaljcima. U slučajevima kada su ova bića bila u stanju da se kreću između svjetova bez ikakve tehnologije, smatrali su se nebeskim narodom (celestialima).

Tekstovi Veda opisuju višegodišnji konfliktni odnos između Asurasa i Devasa koji su opisivani kao glavni protagonisti za kontrolu nad zemaljskim gradovima i drugim planetama. Asurasi su željeli da dobiju direktnu kontrolu nad ljudskim gradovima i civilizacijama i nalikovali su Nefilima koji su opisani u knjizi o Enochu. Asurasi su koristili naprednu tehnologiju da dobiju kontrolu nad drugim planetama tako što bi se miješali sa autohtonim stanovništvom planete kao i kroz naprednu tehnologiju. Devasi su takođe koristili naprednu tehnologiju u konfliktu sa Asurasima. Ali za razliku od Asurasa, Devasi su bili predani uspostavljanju nečega što nazivaju Sanatana Dharma (vječni zakon) gdje bi pravedni ljudski vladari bili na čelu svakog kraljevstva ili civilizacije na Zemlji. Devasi nisu zainteresovani za direktnu kontrolu nad Zemljom i bili su zadovoljni upravljanjem svojim svijetom ili carstvom koje su zvali Devaloka. U vremenu kada su Asurasi zauzeli Zemlju i samu Devaluku, Devasi su zatražili pomoć od nebeskog naroda (celestiala). Nebeski narod je tipični fizički entitet ili inkarnacija jednog od tri Hindu božanstva, Shiva, Vishnu ili Brahma ili ukoliko je u pitanju žensko božanstvo onda su to Devi ili Shakti. Purana govori o brojnim slučajevima kako nebeski narod vrši intervenciju da bi povratio Sanatana Dharmu i pomogao Devasima u njihovom višegodišnjem konfliktu sa Asurasima.

Jedan primjer višegodišnjeg sukoba između dvije vanzemaljske frakcije (Asurasa i Devasa) sa različitim namjerama prema Zemlji uključuju božanstvo 'Krishna'. Onako kako knjiga o Enochu opisuje Arhanđela Mihaila:

Kada se Vishnu inkarnirao kao Krishna ... došao je da oslobodi Zemlju od zla, u obliku miliona demona [Asurasa] koji su na svijet došli kao nasilni kshatriyas [ratnici]. Potakao je rat tog doba između sila dobra i zla, u kojem su legije Yuddishtira Pandave porazile Kuravase.

Ovdje je i referenca iz Mahabharate prema kojoj se odigrao veliki rat sa naprednim naoružanjem a koji je doveo do poraza Asure, dominantnog kraljevstva u drevnoj Indiji. Brojni dijelovi Mahabharate navode uništavanje naprednim naoružanjem, od kojih se neko čini atomskim prema prirodi dokaza koji su navedeni:

Gurkha je leteći u svojoj brzoj i moćnoj Vimani ispalio protiv tri grada Vrishisa i Andhakasa jedan projektil koji je sadržavao snagu svemira. Užareni stup dima i plamena jačine hiljadu Sunca se podigao ... okomita eksplozija sa oblakom dima ... oblak koji se podizao nakon prve eksplozije formirao je krugove koji su se širili kao otvoreni veliki suncobrani ... To je nepoznato oružje, željezna grmljavina, ogromni glasnik smrti koji je do temelja sravnio cijelu rasu Vrishnisa i Andhakasa ... tijela su bila spaljena potpuno i nisu se mogla prepoznati. Kosa i nokti su otpali; posuđe se razbilo bez ikakvog vidljivog razloga, a ptice su pobijelile. Nakon nekoliko sati sve zalihe hrane su zaražene ... da bi se spasili od vatre, vojnici su se bacali u brzake da bi oprali sebe i opremu.

Navedeni isječak gotovo sigurno opisuje drevno ratovanje nuklearnim naoružanjem i navodi kakve napredne tehnologije su postojale i koristile u Vedskoj Indiji. Čini se kako su pripadnici nebeskog naroda kao što je Krishna intervenirali da bi zaustavili civilizacije koje nisu uspjele da nađu pravu ravnotežu između naprednog naoružanja i višeg stepena svijesti.

Drevni tekstovi kao što su vedski tekstovi i knjiga o Enochu opisuju nešto što izgleda kao dugogodišnji sukob između vanzemaljaca sa naprednom tehnologijom (Asurasi/Nefili), i drugim grupacijama vanzemaljaca (Devasi) koji su težili etičkom razvoju tehnologije. Kada se tehnološki i etički razvoj ne postave u ravnotežu, čini se da je nebeski narod spreman da interveniše čak iako to znači uništenje civilizacije. Dok većina ljudi se bori sa prihvatanjem stvarnosti posjete vanzemaljaca, tajne vlade/korporacije razvijaju i koriste napredne vanzemaljske tehnologije. Zbog nedostatka transparentnosti u ovim povjerljivim tehnološkim vanzemaljskim projektima dolazimo do zaključka da se ove tehnologije koriste neetično u mnogim situacijama kao što mnogi 'zviždači' potvrđuju. Objelodanjivanje vanzemaljske prisutnosti je vitalno za osiguranje da će se ove vanzemaljske tehnologije koristiti etično. Ukoliko se ne objelodani postojanje onda postoji mogućnost da ćemo krenuti putem koji je doveo do uništenja mnogih zajednica.