Vanzemaljci su istražili Mliječni put i posjetili Zemlju - studija

Naša galaksija Mliječni put bi mogla da bude prepuna vanzemaljskih civilizacija stoji u novoj studiji, ali mi to ne znamo jer nisu svratili u posjet Zemlji već milionima godina.

Prema studiji objavljenoj prošlog mjeseca u Astronomskom žurnalu, vanzemaljci uživaju u odmoru od istraživanja galaksije, a istraživanje bi čak mogli da prilagode i kretanju planetarnih sistema kako bi sebi olakšali ovakva putovanja.

Ovaj rad je rađen kao odgovor na Fermi paradoks, a koji postavlja pitanja zašto još nismo otkrili znakove izvanzemaljske civilizacije.

Poznati fizičar Enrico Fermi je vezano za ovo izjavio danas izuzetno popularnu izjavu "Ali gdje su svi?", koja se odnosi na vanzemaljski život.

Enrico FermiEnrico Fermi

Nova studija navodi kako bi vanzemaljci jednostavno mogli da budu na pauzi kad je riječ o istraživanju ili da jednostavno budu stratezi.

"Ako u obzir ne uzimaš kretanje zvijezda prilikom rješavanja ovog problema, onda jednostavno postoje samo dva rješenja za ovaj problem," izjavio je Jonathan Carroll-Nellenback naučnik za proračune i vođa na studiji. "Ili niko ne napušta svoj planet ili smo mi zapravo jedina tehnološka civilizacija u galaksiji."

Zvijezde skupa sa svojim planetima, kruže oko centra galaksije Mliječni put uz jedinstvene putanje i različitim brzinama, a u nekom trenutku prolaze i jedne blizu drugih.

Vanzemaljci bi jednostavno mogli da čekaju na sljedeću priliku da posjete sljedeću destinaciju koja im je blizu, stoji u studiji.