Turski piloti se prisjetili svojih viđenja NLO-ova

Turski piloti su vijdeli NLO-eFotografija Ibrahima Bilara sa natpisom: "Iskustvo pilota: Sada vjerujem u NLO-e." (Zahvala: Sabah)

Turska stranica Sabah je objavila priču dva pilota koji su progovorili o svojim susretima sa NLO-ima.

Ibrahim Bilir je pilot Turkish Airlinesa i kaže da vjeruje u NLO-e jer je vidio jednog. Bilir je imao susret sa NLO-om prije pet godina na letu is Osake u Japanu prema Istanbulu.

Tekst koji slijedi je Bilirov opis (Google translate korišten) - originalni tekst Sabaha:
"Pri povratku iz Osake, kretali smo se istom rutom, tim od četiri letjelice kada smo vidjeli taj objekat. Došao je iznad nas. Nastavio je da leti iznad nas unakrsno. Vidjeli smo jaku svjetlost, srebrene boje i nismo mogli da vidimo oblik letjelice. Približio nam se vrlo blizu. Nisam vjerovao u NLO-e do te misije. Već pet godina vjerujem."

"Bilo nas je tri pilota. Bili smo na 11.000 metara, 6 sati nakon polaska, bile su 4 letjelice koje su letjele u istom smjeru. Ispred mene je bio THY let iz Šangaja, a iza mene je bila letjelica Lufthanse. Vidjeli smo kako nam prilazi jaka svjetlost. Došla nam je vrlo blizu. Srebrene boje u koju niste mogli gledati, nismo mogli otvoriti oči. Izuzetne snage, jačine od 10/10. Peklo je oči. Naš avion je bio vidljiv od strane sve tri ostale letjelice. NLO je došao iznad nas. Nastavio je da leti ravno iznad nas unakrsno. To je trajalo oko 35-45 sekundi."


Vidjela su ga sve četiri tima odjednom. Čudno je bilo što je svako mislio za sebe. Šta ako halucinira, ali ipak se radilo o timu o četiri aviona.

Kako se iz prijevoda može vidjeti radilo se o četiri različita komercijalna leta koji su vidjeli NLO. NLO je bio vrlo svijetle srebrene boje. Radilo se o tako snažnoj svjetlosti koja je štetila očima ukoliko gledaju direktno. Barem tri pilota su vidjela NLO.

Špekulirali su o tome da su svi imali halucinacije, ali bila su prisutna 4 različita aviona koji su vidjeli NLO. Sabah napominje da nije moguće da dvoje ljudi ima istu halucinaciju u isto vrijeme.

Ova priča sadrži i viđenje drugog pilota. Viđenje se desilo 1989. godine na letu iz Zuricha prema Antaliji u Turskoj.

Pilot TK Selahattin je rekao za Sabah (Google translate prevod):
"Tek sam napustio zračni prostor Jugoslavije, bili smo na oko 2000 metara od objekta. Prvo smo pomislili avion. Međutim, svjetla koja su bila u grupaciji i zbog toga nam je i privukla pažnju. Nakon 10 minuta svjetlo je prošlo ispred nas. Odjednom se promijenilo u tri primarne boje (crvena, plava i žuta). Nekoliko puta je zatim proletio ispred nas. Kada smo kontaktirali toranj u Istanbulu rekli su nam da nisu registrovali takav objekat. Svjetla su se podigla se na visinu od 44.000 stopa i onda su se pretvorila u loptu bijele svjetlosti. A zatim se svjetla bijela lopta podigla i nestala."