Slučaj susreta zamjenika šerifa sa NLO-om 1979. godine u Minnesoti

Svjedočenje - Val Johnson 1979. godina
Zamjenik šerifa Val Johnson bio je u patroli u rane jutarnje sate 27. avgusta, 1979. godine kada je primijetio nešto čudno pored magistralnog puta.

"Zamjenik Johnson je vidio blještavi objekat, širine jednog metra, nekoliko stopa od tla u zraku," navodi Kent Broten predsjednik historijskog društva. "Kako objašnjava u vijestima, ono što je bilo ondje u trenutku je bilo ovdje, znači svjetlo je najednom bilo iznad njega, obavilo je njegov auto svjetlošću i zaslijepilo ga."

Herb Maustrad, kolega zamjenik u to vrijeme, još uvijek ne može da objasni kako su antene na autu iskrivljene pod različitim uglovima, razbijeno vjetrobransko staklo, razbijeno prednje svjetlo i iskrivljena hauba.

Sat na tabli vozača je stao na 14 minuta, kao i sat zamjenika Johnsona, prije nego je ponovo počeo raditi.

Maurstad navodi kako je ekspert iz kompanije Ford Motorsa pregledao vjetrobransko staklo i naveo da se radi o neobičnim pukotinama. Navodi kako se ne radi o pucanju koje se desi kada npr. udarite vjetrobransko staklo čekićem.

"Možete da vidite da nije glava Val Johnsona to što je udarilo u to mjesto, jer se nalazi na pogrešnom mjestu," naveo je Maurstad. "Suviše je nisko."

"Ne mora značiti da se radi o nečemu iz svemira," navodi. "Jednostavno se radi o neidentifikovanom letećem objektu koji još uvijek nije objašnjen."

Johsnona su liječili zbog rana u očima kakve imaju varioci. Njegov nadglednik u to vrijeme je bio šerif Dennis Brekke, koji je sada penzionisan.

"Vjerujemo kako je naš zamjenik imao susret sa nečim što još uvijek nismo u stanju da objasnimo ni dan danas," naveo je Brekke, "i zbog toga je toliko velik interes za ovaj slučaj, pretpostavljam."

Maurstad, koji je poslije postao šerif, kaže da sada vjeruje u NLO-e.

"Da, nekako vjerujem," naveo je. "Mora biti nešto više oko nas."

Johnson je sada penzionisan i živi u zapadnom Wisconsinu.