Pad NLO-a u okolini Las Vegasa 1962. godine

Jedan od najintrigantnijih  izvještaja NLO rušenja koji se pojavio i objavio u posljednjih nekoliko godina je svakako izvještaj o rušenju koje se desilo u vojnoj zračnoj bazi Nellis u Nevadi 1962. godine. Mnogo godina za ovaj se slučaj mislilo kako se samo radi o glasinama među NLO istraživačima. Kako god da bilo, izvještaji i izjave od strane mnogih očevidaca polako izranjaju na površinu, sada ih ima dovoljno da istražioci započnu kopati i tražiti nove informacije.

Slučaj:

Objekat je prvo viđen iznad Oneide, New York i kretao se prema zapadu. Bilo je i izvještaja o viđenju objekta u Kansasu, Kolorado i Eureka, Utah. Zatim je objekat viđen u gradiću Reno, Nevada, a viđen je kako skreće prema Nevadi, gdje je nestao iznad vojne zračne baze Nellis. Objekat je bio praćen i od strane nekoliko radara.

Objekat je vidjelo više od hiljadu ljudi, od kojih je većina, pretpostavila da se radi o meteoru. Razne novine su prenijele priču sljedećeg jutra iako je većina bila mišljenja i stava da se radilo samo o spektakularnom meteoru.

Kako god da bilo, komanda zračne odbrane nakon što je pratila objekat nekoliko sati šalje i nekoliko borbenih aviona (to se ne radi u slučaju meteora, normalno!).
Tvrdilo se da je objekat pao kod Eureke a da je cijeli grad zatim ostao bez struje. Međutim, objekat je viđen da ponovo uzlijeće, a kako je uzletio tako se i struja vratila.

Objekat je takođe viđen nekoliko puta od strane nekoliko pilota komercijalnih aviona koji su izjavili da se objekat nalazi tačno ispod njih, opet neobično za meteor.

Službeno izvješće vazduhoplovstva je bilo da se radilo samo o meteoru. Iako, to ne objašnjava činjenicu zašto su poslani borbeni avioni, zašto je objekat izmijenio putanju, zašto se čini da je objekat sletio a zatim opet uzletio, te zašto se desio nestanak struje u Eureci.

las-vegas-naslov-eksplozijalas-vegas-naslov-rusenje