Pad NLO-a 1969. godine u Rusiji

Kratak pregled:
Svi NLO izvještaji iz Rusije, pogotovo oni o padovima i slijetanjima NLO-a se smatraju kao krajnje sumnjivi. Jedan od takvih slučajeva je i "Secret KGB Files" (Tajni KGB dokumenti), koji razmatra slučaj rušenja u Rusiji, kao i preuzimanje NLO-a i njegov transport. Događaj se desio 1969. godine u Sverdlovskom, ako je suditi prema izvještajima. Cijeli događaj je prenio američki TNT specijal, "The Secret UFO Files of the KGB" (Tajni spisi KGB-a). Voditelj emisije bio je bivši glumac James Bonda, zvijezda Roger Moore. Vrlo uvjerljiv video i fotografije su prikazani kao dokaz potvrde ovog događaja.

Ostaci prevezeni na sigurnu lokaciju:
Mjesto Sverdlovsky je bilo poznato pod imenom Yekatrinburg za vrijeme starog Sovjetskog režima. Navodno se tu srušio NLO, a ostaci su prikupljeni od strane vojnih snaga Rusije. Video na kojem se vidi izvlačenje je prikazan, sa približenim kadrovima NLO-a. Takođe je pronađen i jedan mrtav vanzemaljac u letjelici. Ostaci vanzemaljca i ostaci NLO-a su prevezeni na sigurnu lokaciju gdje se tanjir analizirao i gdje je izvršena autopsija malog vanzemaljskog tijela.

Snimak izgleda kao autentičan:
Film su nadzirali i pregledali Američki UFOlozi i većim dijelom se čini da je film autentičan bar po usporedbi sa vremenom u kojem se tvrdi da je nastao. Kamion koji je dovezao trupe je iz 1950. godine, model ZIS151, koji se u tom vremenu koristio od strane Ruske vojske. Iako je teško naći 50 godina star kamion u poprilično odličnom stanju, to nije nemoguće. Uniforme Ruske vojske takođe izgledaju kao autentične, kao i ponašanje vojnika u blizini generala.

Autopsija vanzemaljca:
Specijal emisije takođe prikazuje i popriličan broj dokumenata koji navodno potvrđuju "tajnu" misiju. Takođe, prikazan je i svjedok koji se kune da se događaj uistinu desio. Moje lično mišljenje je da je autopsija lažna zbog medicinskih radnika koji ne nose kape i mantile, ali kasnije sam saznao da u to vrijeme nije bila rijetkost da se tako oblače doktori u Rusiji. Prostorija u kojoj je vršena autopsija se čini autentičnom. Troje ljudi je bilo oko vanzemaljca ili onoga što je ostalo od njega, dok žena koja je identificirana kao O.A.Pshonikina bilježi detalje.

Carstvo Folklora:
Ponavljam, dokumenti su prikazani koji potvrđuju autopsiju, iako ne postoji način da se provjeri autentičnost tih dokumenata koji su korišteni u navedenoj TV emisiji. Da je postojala veća saradnja između SAD-a i Rusije, moguće je da bi slučaj prikazan u specijalnom izdanju TNT emisije mogao biti potvrđen, ali sve dok se ne dobije više informacija, rušenje u Rusiji će biti ostavljeno u carstvu folklora tog tipa.