Misteriozni granitni megaliti od 100 tona zbunjuju naučnike - Egipat

Tokom niza mnogih generacija, preispitivano je i raspravljano. Mnogi sati su potrošeni na dokazivanja, a uprkos svemu nema jakih dokaza.

Međutim, danas, sve više dokaza se prikuplja koji potvrđuju činjenicu da su drevne civilizacije imale tehnologiju daleko ispred našeg doba.

Gigantski artefakti

Gigantski artefakti

Ove kamene granitne megalitne gromade iz Egipta su zbunile naučnike. Da li su to so samo sarkofazi - ili su dokaz napredne civilizacije?

O Nefilima se govori u mnogim knjigama. A danas imamo artefakte koje naučnici ne mogu objasniti. Akademski naučnici uvijek govore da ne bi trebali da slušamo priče o civilizacijama koje su bile napredne prije našeg vremena, jer bi se tako umanjila dostignuća ljudi. Ipak, nešto od toga možda ipak može biti istinito. Ti isti naučnici nikad nisu mogli da donesu razumno objašnjenje o tome kako su pojedine stvari rađene, a ni dan danas nismo u stanju da ih ponovimo.

Nefili su bili izuzetno inteligentni, nevjerovatno snažni i vrlo strašni. Bili su ogromni divovi! To je upravo način na koji su izgrađene ove megalitne strukture.

Drevna tehnologija je uistinu bila stvarna, a Brien vam u videu ispod to i objašnjava.

Brien je napisao:
"Unutar tunela koji je isklesan u čvrstoj stijeni krečnjaka u pustinji Egipta, nalazi se više od 20 granitnih kutija, koje su precizno isklesane u Aswanskom granitu. Ove kutije su prava nepoznanica. Neki tvrde da se radi o grobnici vrijednih bikova, ali njihova prava funkcija je još više intrigantna. I oni su pravi dokaz izgubljene napredne tehnologije koja je korištena daleko prije Egipatske dinastije."