Kurkuma je začin koji sprečava fluor da uništava mozak

KurkumaZačin kurkumin koji posjeduje snažna antioksidantna i antiupalna svojstva

Fluor se nalazi danas u svemu, od antibiotika do vode za piće, paste za zube, stoga je izlaganje fluoru neizbježno. Zato je još bitniji razlog zašto novo istraživanje ukazuje na to da ovaj dostupni začin kurkumin može da spriječi oštećenje mozga od strane fluora je obećavajući!

Neuro-otrovnost fluora je tema akademskih rasprava već decenijama, a sada je zabrinjavajuća stvar sve veća kontraverza unutar javnosti, takođe. Od 'teorija zavjere' da se prvo koristio u vodi za piće u Rusiji i koncentracionim logorima Nacista da bi se hemijski izvršila lobotomija zarobljenika, do sada vrlodobro poznate činjenice o smanjenju IQ-a, do mogućnosti da se ubrza kalcifikacija epifize - tradicionalnog 'sjedišta duše' - mnogi širom svijeta, a najviše u regijama u kojima je pojačana fluorizacija počinju da organizuju skupove kojima je cilj da se ukloni iz vode za piće ovaj sveprisutni otrov. [Pročitajte: Fluor i njegova uloga, šta bi trebali znati o fluoru?]

Sada, nova studija koja je objavljena u magazinu Pharmacognosy pod nazivom, “Curcumin attenuates neurotoxicity induced by fluoride: An in vivo evidence,” doprinijela je mnogo, kada je u pitanju podrška sumnjama da fluor uistinu oštećuje mozak, takođe studija otkriva i da prirodni začin kurkumin [Kurkumin (Cur) je drevna indijska biljka, koji se dobije iz curry praha i ima snažan antioksidantni uticaj i antiupalna svojstva.], koji omogućava zaštitu u svojstvu razno zdravstvenih efekata koji su vezani za ovaj sastojak.

Autori ove studije su istraživači sa odsjeka za Zoologiju, Univerziteta za Nauku, M.L. Sukhuda Univerziteta, Udaipur, Indija, koji su proveli zadnju deceniju istraživajući mehanizme preko kojih fluor uzrokuje ozbiljne neurodegenerativne promjene u mozgu sisara, posebno u ćelijama hipokampusa i moždane kore.