Kapetan James Howard - originalni video NLO viđenje iz 1954. godine

NLO viđenje iz 1954. godine - James Howard

Britanski prekookeanski avion je bio na letu od New Yorka prema Londonu i nalazio se između New Yorka i Londona kada je 1954. godine se susreo sa velikim NLO-om koji je mijenjao oblik, oko njega su se nalazili manji objekti. Sve se desilo iznad Labradora u Kanadi.

Prilikom stajanja za točenje goriva posadu su ispitale snage Američkih zračnih snaga i taj susret je postao prava medijska senzacija.

Kapetan James R. Howard je bivši pilot britanskih Kraljevskih zračnih snaga (RAF). James navodi kako su objekti u čudnoj formaciji pratili letjelicu čak 130 km. Navodno objekti su zabilježeni i od strane radara zračnih snaga u Labradoru.

Howard je dao ovaj intervju za britanski magazin Everybody's Weekly: Nije baš bio leteći tanjir. Ono što sam vidio ... više je bila leteća strijela, pretpostavljam da bi je tako nazvali u jednom trenutku.

Činilo se da mijenja oblik dok leti pored nas ... baš kao što meduza preuzima razne oblike i uzorke dok pliva kroz vodu. Ili su možda te promjene oblika nastupile zbog različitog ugla iz kojeg je posmatran objekat dok se naginjao i okretao.

Šta god to bilo, ogromno leteće krilo, meduza ili tanjir, u jedno sam siguran; Nije se radilo o svjetlosnom triku ili plodu mašte. Nije se radilo ni o kakvom električnom, magnetnom ili prirodnom fenomenu. I svakako se nije radilo o fatamorgani (iluziji).


U prvom videu, kapetan James Howard opisuje NLO kojeg je vidio 1954. godine dok je pilotirao britanskim prekookeanskim avionom (BOAC). Nekoliko godina poslije Howard se prisjeća viđenja iz 1954. godine. (drugi video)