Cape Girardeau, pad NLO-a 1941. godine

Kratak pregled:

Često se preispitujem o validnosti slučajeva NLO rušenja, jer se čini da postoji nasljedni problem kod svih. Problem je to što se tvrdi da je jednom postojao fizički dokaz, kao i često raspravljana tijela vanzemaljaca. Takvi dokazi ili su brzo uklonjeni od strane vojske ili je neka druga vladina organizacija očistila mjesta rušenja. Jedan slučaj koji izgleda kao odlična naučno-fantastična priča se desio 1941. godine u Cape Girardeau, Missouri. Slučaj je iznesen u javnost od strane istražitelja Lea Stringfield-a u njegovoj knjizi, "UFO Crash / Retrievals: The Inner Sanctum."

Priznanja na samrti:
Detalji ovog slučaja su dosta slični kao i u Aztecu, Novi Meksiko - pad iz 1948. godine. Ovaj slučaj poslan je Stringfield-u od strane Charlette Mann, koja je kako tvrdi dobila priznanje od njene bake na njenoj samrti. Njen djed je bio velečasni William Guffman, koji je bio pastor baptističke crkve Crvena Zvijezda. Huffman je tvrdio da su ga pozvali da se moli nad žrtvama rušenja u blizini Cape Girardeau, Missouri - 1941. godine.

Molitva iznad tri mrtva tijela:
Huffman-a su odvezli do šume u blizini grada za koji se sjeća da je bio udaljen negdje od oko 10-15 milja. Prizor je bio nestvaran, policajci, vatrogasci, FBI agenti i fotografi. Većina posade je gledala u ono što je izgledalo kao mjesto nesreće. Ubrzo su ga zamolili da dođe i da se pomoli nad mrtvim tijelima. Kako je prolazio, privukao ga je čudni izgled letjelice.

Letjelica u obliku diska:

Huffman je bio šokiran dok je gledao u letjelicu u obliku diska. Brzo je zavirio unutra, a prvo što je primijetio su naizgled bili natpisi slični hijeroglifima. Nije razumio značenje čudnog natpisa. Još čudnija su bila tijela, neljudska kao što je očekivao, nego mala tijela vanzemaljaca sa velikim glavama, velikim očima, malim ustima i ušima i potpuno bez kose. Hufmann se zakleo na šutnju pred vojskom nakon što je izvršio svoju kršćansku dužnost.

Rasprava unutar porodice:
Koliko god da je pokušao, detalje onoga što je vidio Huffman nije mogao da prešuti svojoj ženi, Floy i njegovim sinovima. Tajna ove porodice se čuvala poprilično dugo dok Charlette nije čula priču od svoje bake 1984. godine. Detalje je čula od bake dok je ležala na samrti od raka.

Svi detalji otkriveni na samrti:
Charlette je čula dijelove tajne ove porodice i prije, ali nikad prije nije čula cijelu priču, bar sve dok njena baka nije joj prenijela detalje o događaju u periodu od nekoliko dana. Charlette je željela da dobije sve detalje o slučaju od bake, pošto joj je jedina prilika preostala za to. Njena baka je prolazila kroz terapiju radijacijom i proživljavala je svoje posljednje dane.

Fotografija vanzemaljca:
Charlette se iznenadila kada je dobila još detalja od člana zajednice njenog dede. Gospodin, za kojeg se misli da je bio Garland D. Fronabarger dao je velečasnom Huffmanu fotografiju iz noći rušenja. Na fotografiji se vidjelo tijelo jednog vanzemaljca dok ga drže dva čovjeka, dok poziraju za slikanje.

Charlette-ine vlastite riječi:
"Vidjela sam sliku koju je imao moj tata a koju je dobio od mog djeda koji je bio velečasni u Cape Girardeau u Missouri-ju u proljeće 1941. godine.  Vidjela sam tu sliku i pitala moju baku poslije nekog vremena o njoj, kada je baka bila kod kuće i bolovala od raka tako da smo imali iskrenu raspravu. Rekla mi je da je deda bio pozvan u proljeće 1941. godine uvečer negdje oko 21:00 - 21:30, na mjesto nesreće aviona izvan grada."

Čini se da je autentično:
Slučaj rušenja u Cape Girardeau, Missouri je sasvim sigurno dovoljno interesantan. Da je potvrda rušenja bila zasnovana isključivo na iskazu Charlette Mann, slučaj bi  mogao biti prozvan autentičnim, jer Charlette poštuju svi koji je poznaju i nije tražila nikakvu novčanu naknadu. Potrebno je još detalja i potkrijepljenih iskaza da bi se ovaj slučaj smjestio u kategoriju "autentičnih".