Bivši zvaničnik Pentagona za pitanja NLO-ova: 'Moguće da nismo sami'

Bivši zvaničnik Pentagona koji je vodio vladin program za istragu NLO-ova uvjeren je da vanzemaljci posjećuju i dolaze na Zemlju.

"Moje lično mišljenje je da postoje vrlo uvjerljivi dokazi da nismo sami," naveo je Luis Elizondo za CNN.

Ovaj program je pokrenut na inicijativu Harry Reid-a, vođe većine u Senatu, a koji je pomogao i u finansiranju projekta nakon što je razgovarao sa prijateljem koji je donator njegovoj političkoj kampanji i koji posjeduje zračnu kompaniju i koji je uvjeren u postojanje vanzemaljaca.

Elizondo je naveo za New York Times kako je dao otkaz u Ministarstvu odbrane u oktobru u znak protesta onoga što on naziva suvišna tajnovitost koja okružuje ovaj program.

Elizondo je naveo da ne može govoriti u ime vlade, ali je jasno dao do znanja da postoje dokazi koji su ga spriječili da dokaže mogućnost posjete vanzemaljskih letjelica Zemlji.

"Ove letjelice - nazivamo ih letjelice -- posjeduju karakteristike koje nemaju letjelice u vlasništvu SAD-a ili neke druge nacije," naveo je Elizondo po pitanju objekata koje je istraživao.

Naveo je kako je program imao za cilj da identifikuje ono što se vidi, bilo pomoću određenih alata ili putem izvještaja svjedoka, a onda da se "dokuče i utvrde informacije o potencijalnoj prijetnji po nacionalnu sigurnost."

"Pronašli smo mnogo," naveo je Elizondo.

Ovaj bivši službenik Pentagona naveo je kako su identifikovali "neobjašnjive" letjelice koje "naizgled prkose zakonima aerodinamike."

"Stvari koje nemaju nikakve očigledne servise potrebne za let, nikakve očigledne forme pogona i manevrisanja na način da bi se mogla da objasni ekstremna pokretljivost, naveo bih zdrave G-sile za čovjeka ili bilo šta biološko," naveo je Elizondo.

Times je u izvještaju imao i video klipove koji uključuju i pilote koji zapažaju da vide nešto prepuno misterije.