Aztec, pad NLO-a 1948. godine u Novom Meksiku

Kratak pregled:

Tokom ranih dana naučne fantastike i letećih tanjira, Frank Scully izdaje knjigu. "Behind the Flying Saucers" koju su mnogi studenti okarakterisali kao naučnu fantastiku, uglavnom zbog toga što je loše bazirana na izjavama očevidaca, a još veći krivac bilo je vrijeme u kojem je knjiga izdata, bilo je to u vremenu kada su na sve strane izlazile knjige takvoga tipa. Knjiga je u sebi sadržavala opis četiri slučaja rušenja, jedan od njih je bio i slučaj koji se navodno desio u Aztecu, Novi Meksiko 1948. godine. Ovo rušenje se desilo navodno odmah poslije poznatog rušenja u Roswellu 1947. godine.

Misteriozni dr. Gee:
Scully navodi da su njegove informacije koje je naveo u knjizi "procurile" od strane čovjeka pod imenom Dr. Gee. Ovaj misteriozni doušnik je mogao biti i osoba koja izmišlja NLO priče, ili je moguće da se samo radi o super-egu Scullija. Šta god da bio slučaj, ne postoji pouzdana referenca za događaje u Aztecu, Novi Meksiko - NLO koji se navodno srušio bio je širok čak 30 metara. Naravno letjelica je spolja bila obložena sjajnim, metalnim materijalom.

Letjelica u obliku diska:
Bez obzira koliko se trudili, istraživači nisu mogli napraviti ni udubinu na ovom materijalu za koji se tvrdi da ne pripada ovom svijetu. Letjelica je sasvim sigurno morala biti iz svemira. Letjelica je takođe imala metalne prstenove na sebi, koji su se rotirali oko centralne prostorije, koja je predstavljala navodno navigacioni most broda. Misteriozni vanjski trup je bio napravljen od jednog dijela, kako se činilo, jer nije nigdje postojala naznaka "sastavljanja" koja bi se mogla vidjeti. Istražni tim je uspio da pronađe ulaznu tačku, kroz koju su gurnuli dugi štap da bi pristupili unutrašnjosti NLO-a.

16 mrtvih humanoida:

aztec-rusenje

Scully navodi da su istražitelji pronašli dugme koje kad se okrene otkriva sakrivena vrata. Kroz koju je moguće unići u tajnu prostoriju, u kojoj su našli tijela 16 malih, mrtvih vanzemaljskih bića. Sudeći po svemu, vatra je bila uzrok njihove smrti, koja je ugljenisala njihova mala tijela. Njihova veličina je iznosila od 91-106 cm. Okvir broda je sada bio vidljiv, ali samo iz unutrašnjosti.

Zračna baza Wright-Peterson:
Tim istražitelja je utovario sve ostatke, mrtva tijela vanzemaljaca, kao i samu letjelicu, koje su poslali za zračnu luku Wright-Peterson. Koja je inače poznata po odlaganju tijela mrtvih vanzemaljaca. Jedan očevidac je javno priznao i dao podršku Scullijevim tvrdnjama. Njegovo ime je William Steinman, koji je ovu priču podržao 1987. godine, tvrdeći da ima dokaz od tri različite radarske potvrde NLO-a. Nije ništa dao čime bi potvrdio svoje tvrdnje zbog toga je ubrzo i zaboravljen.

Više dokaza je potrebno:
Postoji jedna mala razlika između Steinmanovog i Scullijevog slučaja. Scully navodi broj od 16 mrtvih vanzemaljaca a Steinman samo 14. Nijedna od ovih tvrdnji nije nikad potvrđena, tako da ovaj slučaj još uvijek stoji u mjestu. Da li postoji ikoliko istine u ovoj priči? Ili je to samo izmišljena priča koja je trebala da proda što veći broj knjiga?