Arizona, rušenje NLO-a 1953. godine

Kratak pregled:

arizona-rusenjeNLO slučaj koji izaziva veliko zanimanje je slučaj srušenog tanjira i njegovo izvlačenje u pustinji Arizone 1953. godine. Ovaj slučaj ima neke sličnosti kao i slučaj Cape Girardea, Missouri - NLO rušenje iz 1941. godine. Detalje ovog slučaja su nam omogućili dva vrlo poznata NLO istraživača, Raymond Fowler i Richard Hall. Doušnik koji je otkrio detalje slučaja se prvobitno zvao Fritz Werner, ali kasnije njegovo pravo ime je otkriveno, Arthur G Stancil.

Autobus sa zatamnjenim staklima:
Stancil tvrdi da je bio očevidac događaja koji su opisani ispod, a cijeli ovaj slučaj se zasniva isključivo na validnosti njegovog iskaza. Potpisao je dokument kojim se izjašnjava na poštenje. Stancil tvrdi da dok je radio u nuklearnom postrojenju u Nevadi kao zaposlenik vlade, biva pozvan od strane njegovog šefa 12. maja, 1953. godine. Poslali su ga na tajnu misiju. Nakon što je letio za Phoenix, Arizona, bio je putnik u autobusu sa zatamnjenim staklima, a vozio se otprilike oko 4 sata na nepoznatu lokaciju.

Letjelica zabijena u pijesak:
Svima u autobusu je bilo rečeno da ne pričaju međusobno. Stancil tvrdi da su svi u autobusu bili nepoznati njemu. Nakon što su stigli na mjesto u pustinji koje je otprilike udaljeno oko 4 sata sjeverno od Phoenixa, prva stvar koju je Stancil primijetio su bila dva vojna velika reflektora koja su obasjavala noć gotovo kao da je dan. Zatim je Stancil vidio razlog osvjetljavanju, bio je to objekat u obliku diska širine 10 metara djelomično zakopan u pijesak.

Misija van zapisnika:
Članovi tima koji su došli sa njim kako se činilo tiho su se razišli na strane vođeni svojom ekspertizom. Sama letjelica je bila okružena ljudima izmiješanih grupa i organizacija, uključujući i vojsku. Po izgledu Stancilu se činilo da objekat se srušio ili zbog eksplozije unutar letjelice ili je pogođena vojnom raketom. Bila je očigledna rupa u letjelici koja je izgledala kao da je sačinjena od aluminija. Dužnost Stancila je bila da otkrije brzinu kretanja NLO-a, što je i učinio. Bio je svjestan i činjenice da se radi o misiji koja neće biti u zapisniku.

Malo tijelo stvorenja:
Kako tenzije u grupi jenjavaju, započeo je komunikaciju sa drugima koji su se tu nalazili. Rekli su mu o unutrašnjosti letjelice. Rečeno mu je da se unutra nalaze male stolice u kabini, iako mu nije bilo dozvoljeno da pogleda unutra. Stancilov sljedeći korak je bio da zaviri ispod obližnjeg šatora. Iznenadio se kad je ugledao tijelo malog vanzemaljca, visine oko 120 cm. Biće je imalo na glavi pokrov i srebreno odijelo. U to vrijeme, članovi tima su pozvani da se vrate u svoj autobus.

"Službene tajne":
Prije nego je bus napustio područje rušenja, svi članovi tima su morali da potpišu akt "službene tajne", i rečeno im je da ne smiju prenijeti ni mrtvoj duši ono što su vidjeli. Kao što sam rekao maloprije, autentičnost ovog slučaja se zasniva isključivo na Stancilovom karakteru, priči i izjavi. Fowler tvrdi da ga je detaljno provjerio i da je zadovoljan njegovom iskrenošću.

Malena bića spakovana u suhi led:
Iako nisu imenovani, vojnici smješteni u zračnoj bazi Wright-Peterson su potvrdili da su primili pošiljku sa "tri mala tijela, spakovana u led". Ova pošiljka je navodno stigla iz Arizone. Opis malih bića je vrlo sličan opisu koji je dao Stancil sa putovanja na mjestu rušenja. Fowler tvrdi da postoje i očevici koji su sarađivali, ali njihova imena i izjave nisu još objavljene.