Loading...

Riječ urednika: Mnogo se vremena potrošilo (nekoliko godina) na odbranu i pokušaj zaustavljanje ekstradicije / izručenja Gary-a američkim vlastima zbog upada U NASA-ine servere i pregled zaštićenih fileova. Na svu sreću slučaj je završio a Gary ostaje u Engleskoj da odsluži svoju kaznu na njegovu sreću. Šta se desilo?

Potraga za dokazima o postojanju NLO-a Gary McKinonnona dovodi do nimalo ugodne situacije - nevolje.

Nakon što je navodno hakovao "svoj put" na NASA-inu stranicu - gdje kaže da je pronašao slike nečega što je po svemu sudeći ličilo na vanzemaljske svemirske brodove -- 40 godišnji  Britanac biva optužen i nalaže se izručenje U SAD iz njegovog doma u Sjevernom Londonu. Ono što ga očekuje jeste 70 godina zatvora i moguća kazna do 2 miliona dolara.

MxKinnon vrši temeljne pretrage preko kompjuterski mreža u SAD-u kako optužnica navodi u periodu od Februara 2001. do Marta 2002. godine. Njegov tajming je bio loš, jer znamo da u tom periodu se dešavaju strašni napadi na SAD, 11. Septembra, 2001., kada se sve vezano za nacionalnu sigurnost SAD-a potpuno mijenja.

McKinnon navodi šta je našao i raspravlja o njegovoj motivaciji koja se krije iza njegovih postupaka u ovom ekskluzivnom intervju za Wired News.

Wired News: Šta je bio Vaš motiv odnosno inspiracija da uradite pokušaj provale / hakovanje računara? Da li je razlog film "War Games"?

Gary McKinnon: Ovo je više vezano za crvenu haringu. Gledao sam to ali nisam bio inspiriran time. Moja glavna inspiracija je bilo izdanje knjige Hakerski priručnik od Huga Cornwalla. Prvo izdanje knjige koje sam pročitao je bilo prepuno informacija... Morali su je zabraniti raditi toga, ali ponovo je izdaju nakon uklanjanja osjetljivih materijala.

Wired News: Bez te knjige da li bi uspio da to uradiš?

Gary McKinnon: Ja bi to svakako uradio jer koristim internet da dobijem korisne informacije. Knjiga me samo pokrenula. Hakovanje za mene je predstavljalo način postizanja cilja.

Wired News: Na koji način?

Gary McKinnon: Znam da vlade skrivaju antigravitaciju, tehnologije vezane za NLO-e, slobodnu energiju ili ono što nazivaju energija nulte-tačke. Ovo ne bi smjeli da kriju od javnosti pogotovo kada penzioneri nisu u stanju da plate svoje račune.

Wired News: Jeste li pronašli nešto prilikom Vaše pretrage dokaza o NLO-ima?

Garry McKinnon: Naravno da jesam. Postoji tamo Projekat Objelodanjivanja. To je knjiga u kojoj stoji 400 svjedočanstava od svih, od zračnih kontrolera do onih odgovornih  za lansiranje nuklearnih projektila. Vrlo vjerodostojnih svjedoka. Govorili su o obrnutom(reverse) projektovanju tehnologija uzetih sa zarobljenih ili uništenih vanzemaljskih letjelica.

Wired News: Kao što je incident u Roswell-u 1947. godine?

Gary McKinnon: Predpostavljam da je to bio prvi a da ih je bilo još. Radilo se o vrlo pouzdanim ljudima koji su iznijeli sasvim solidne dokaze.

Wired News: Koju vrstu dokaza?

Garry McKinnon: NASA-in ekspert za fotografije navodi da je bila zgrada u Johnson svemirskom centru gdje su redovno brisali/prepravljali slike NLO-a sa satelita za snimanje visoke rezulucije. Prijavio sam se u NASA server a zatim sam mogao pristupiti ovom odjeljku. Imali su filtrirane i nefiltrirane  ili obrađene i neobrađene datoteke.

Moja dialup konekcija od 56 kb je bila izuzetno spora dok sam pokušao da skinem jednu od ovih fotografija. Dok sam skidao, imao sam pristup sa udaljenosti njihovom desktopu, podešavanjem na 4-bitnu boju i nisku rezoluciju bio sam u stanju da nakratko pogledam jednu od ovih slika. Na slici je bio srebreni objekat u obliku cigare sa geodetskim sferama na obje strane. Nije bilo vidljivih šavova ili znakova zakivanja. Nije bilo reference o veličini objekta, nije izgledao kao da su ga ljudi napravili, ili nešto što bi mi napravili. Obzirom da sam koristio Java aplikaciju, mogao sam samo da uslikam slikicu slike - nije se smjestila u moje privremene datoteke interneta. Na vrhuncu mog uspjeha, neko iz NASA-e je otkrio šta radim i izgubio sam konekciju.
Takođe sam dobio pristup Excel-ovim dokumentima. Jedan je imao naziv "Ne-Zemaljski Oficiri/Službenici". U dokumentu su bili sadržani nazivi i činovi zrakoplovnih snaga SAD-a koji nisu registrovani na drugim mjestima. Takođe je sadržavao i transkript komunikacija brod-prema-brodu, takođe nikad nisam vidio nazive ovih brodova bilo gdje.

Wired News: Je li moguće bilo da se radi o nekakvoj vojnoj strateškoj igri ili nacrtu hiptetičkih situacija?

Gary McKinnon: Vojska želi vojnu dominaciju svemirom. Ono što sam našao može biti igra - teško je znati sa sigurnošću.

Dio teksta koji slijedi je s drugog izvora i iz drugi intervjua obavljenih sa Gary-em.

Prema McKinnonu u svemiru SAD ima tajni vojni bataljon. McKinnon navodi neke zapise komunikacije broda-prema-brodu, ali isto tako navodi i da nije mogao zapamtiti nazive tih brodova jer je pušio mnogo trave u to vrijeme.
McKinnon navodu Guardian-u: "Koristio sam mnogo droge u to vrijeme, što nije dobro za intelekt."
Postoje i glasine da je govorio o dva imena tih brodova čije zapise je vidio u navedenoj komunikaciji, nazivi brodova koji se navode su bili USSS LeMay i USSS Hillenkoetter. Kao i mornarički brodovi, samo što oni imaju dva slova S, skračenica za United States Ship, ali međutim ovdje imamo tri slova S, što pod predpostavkom označava United States Space Ship. Nazivi brodova su izuzetno važni.

General Curtis LeMay je bio prijatelj sa penzionisanim rezervistom Major Generalom bivšim senatorom Arizone, Barry Goldwater-om. Goldwater je čvrsto vjerovao da postoji zataškavanje NLO-a duboko u vladi, i predpostavljao je da njegov prijatelj LeMay zna o tome. Postoje i glasine da postoje dokazi NLO-a koji se drže u tajnoj prostoriji pod rajnim imenom plava soba u Wright-Peterson zračnoj bazi. Goldwater je rekao novinarima u nekoliko navrata da kada je pitao LeMay-a o plavoj sobi, LeMay se uzrujao i odgovorio mu, "Ne samo da te ne mogu uvesti u nju nego mi nemoj više nikad spomenuti to".

Naziv drugog broda. Admiral Roscoe Hillenkoetter bio je prvi direktor CIA-e a takođe je i bio član udruženja za istraživanje NLO-a, nacionalnog komiteta zračnih fenomena (NICAP). 1960. godina New York Times izvještava da je Hillenkoetter poslao pismo u Kongres koje je sadržavalo ovu izjavu: "Iza scene, visoko-rangirani oficiri zračnih snaga su zabrinuti zbog NLO-a. Ali kroz službenu tajnost i ismijavanje, mnogi građani se navode na vjerovanje da priče o nepoznatim letećim objektima su gluposti."

Iako se Hillenkoetter borio za prestanak tajnosti oko NLO-a, naposletku prestaje da komentariše na ovu temu. Navodni tajni dokumenti koji su procurili do istraživača NLO-a, stavljaju na listu Hillenkoetter-a u poznatu Majestic 12 Grupu, organizaciju koja je navodno sastavljena od visoko rangiranih vojnih činovnika i civila a koju je navodno kreirao Predsjednik Truman da se nosi sa NLO pitanjem.

Kako god bilo, činjenica da je McKinnon objavio nazive ovih brodova je samo navodna, tako da se ne može nači izvor ovih navoda.