Loading...

Legende o rušenju:

One koji istražuju NLO misterije uvijek pitaju za dokaze. Ali dokaze je izuzetno teško pronaći. Enigma NLO-a je drugačija od svakog drugog tipa fenomena, a dokazi su nedostižni u najmanju ruku. Postoje mnogi izvještaji o rušenjima NLO-a širom svijeta, ali mnogi se zasnivaju samo na dokazima vezanim za okolnosti u kojima se sve desilo, bez čvrstih fizičkih dokaza. Ponekada postoje i očevici događaja koji tvrde da imaju fizičke dokaze, ali takvi dokazi budu uklonjeni, izgubljeni ili ukradeni. Takav je slučaj i sa padom NLO-a u Aurori, Teksas - 1897. godine. Ovaj slučaj ima mnoge sličnosti kao i rušenje u Roswell-u 1947.godine.

Historija Aurore:
Zbog stalnih izmjena trase željeznice i autoputa u Teksasu, samo po sebi je čudo da mali grad kao Aurora još uvijek postoji. Ali uprkos svemu, Aurora se smatra i legendarnim mjestom "historijskim mjestom" po određenju države Teksas. Zašto malo farmersko mjesto posjeduje takvu vrstu odlike? Odgovor leži u činjenici da je došlo do pada svemirske letjelice u Aurori 1897. godine. Bar tako tvrde stanovnici Aurore, kao što su i novinski izvještaji tvrdili.

Veliki zračni brod:
Iako je to bilo 5 godina prije nego će braća Wright uspjeti da naprave prvi kontrolirani let, ova era prije letenja je bila poznata kao period "veliki zračni brod" u UFOlogiji. Gdje mnoga današnja neobjašnjiva NLO viđenja se pripisuju konvencionalnim avionima, takav luksuz nije postojao 1897. godine. Sve što je letjelo a da nije bila ptica, dirižabl, ili balon je moglo biti pripisano vanzemaljskom.

Rušenje:
Ovi rani brodovi su se sporo kretali, jedan takav se srušio i na vjetrenjaću u Aurori 19. Aprila. Prema legendi, letjelica je bila uništena, a ostaci vanzemaljskog pilota su pronađeni među ostacima. Takođe među rasutim dijelovima je pronađen i materijal sa čudnim natpisom koji izgleda kao hijeroglife. Vanzemaljskom stvorenju je pružen pristojan pokop u jednom i jedinom groblju u gradu. Tijelo vanzemaljca je od tada davno izgubljeno. U to vrijeme, novosti o ovome su se proširilie brzo i nadaleko. Mnogi posjetioci su došli u posjetu ovom malom gradu tada da vide o čemu se radi. Priče iz druge i treće ruke su ubrzo se preobrazile u slučajeve ličnih viđenja. Odakle i kakve su novosti došle do novina možemo samo nagađati.

nlo-rusenje-aurora-teksasLokalne novine izvještavaju:
Oko 6 sati jutros ranoranioci Aurore su bili zaprepašteni iznenadnom pojavom zračnog broda koji se kretao duž Zemlje. Kretao se sa sjevera i bio je mnogo bliži Zemlji nego ranije. Očigledno mašinerija nije radila najbolje, jer se kretao brzinom od samo 10-12 milja po satu. I najzad je krenuo prema Zemlji.

groblje-aurora-teksas

"Aurora, Teksas -- (UPI) -- Grob na malom sjevernom Teksaškom groblju sadrži tijelo astronauta iz 1897. godine koji nije bio "stanovnik ovog svijeta", prema Međunarodnom NLO birou. Grupa koja istražuje neidentificirane leteće objekte je već započela legalne radnje za ekshumaciju tijela i iči će na sud ako treba da otvori grob, rekao je direktor Hayden Hewes."

Nije sa ovog svijeta:
UPI je takođe prenio priču, tako se legenda proširila mnogo dalje od samih granica Teksasa. Kasnije su objavljena brojna viđenja očevidaca ovog incidenta, a svi su se složili oko osnovnih stvari. Nepoznata letjelica se srušila u grad, čudni ostaci su pronađeni, i biće "koje nije sa ovog svijeta" je pronađeno u olupini. Jedna zanimljiva priča se prenosi, iako iz druge ruke, od strane male djevojčice od petnaest godina. Njeni roditelji su posjetili mjesto pada, i tvrdili su da je pilot "mali čovjek".

Vojno zataškavanje:
Takođe postoje i dokazi o vojnom zataškavanju. Ubrzo po padu, vojska dolazi u Auroru. Jesu li oni odgovorni za uklanjanje tijela vanzemaljca? U to vrijeme bio je i nadgrobni spomenik (kamen) za tijelo, ali čak i on nestaje. Sve što ostaje su fotografije nadgrobnog spomenika (kamena). Postojalo je i lobiranje u to vrijeme da se otkopa grob i da se uvjeri šta je u grobu.  Ali građani su spriječili da se to dogodi. Kakvo uzbuđenje bi bilo unutar NLO krugova ukoliko bi se pronašao DNK vanzemaljca. Možda je najbolje da se taj grob ostavi na miru, i da se misterija Aurore ostavi kao misterija.