Loading...

Ovdje su neki historijski zapisi NLO i vanzemaljskih posjetioca tokom naše historije. Teoretičari Drevnih Vanzemaljaca koriste ove zapise da bi dokazali da nas vanzemaljci posjećuju hiljadama godina.

Članci koje Vam preporučujemo da pročitate i pogledate:
1. Svemirske bitke letjelica na našem nebu kroz historiju
2. Slike vanzemaljaca tokom historije Zemlje

1504. godine prije Krista: Ovo je najvjerovatnije jedan od najranije zapisani kontakata sa NLO-m.

Slijedeći isječak je sa Egipatskog papirusa pod vladavinom Thutma III.

'Godine 22 ... šestog sata u danu ... književnici Doma Života (House of Life) su zapisali da se radilo o vatrenom krugu koji je išao nebom ... nije imao glave, dah njegovih usta je imao neprijatan miris. Njegovo tijelo je bilo jedan štap široko i jedan štap dugo. Nije imao glas ... Nakon nekoliko dana, ove stvari su postale brojnije na nebu nego ikada ranije. Sijaju na nebu jače nego Sunce i protežu se na sve četiri strane nebesa ... Močna je bila pozicija vatrenih krugova... Bilo je to poslije večere. Od-onda ovi vatreni krugovi su uzletjeli visočije na nebo prema jugu ... Faraon je naredio da se ovo zapiše u anale Doma Života ... da bi se pamtilo zauvijek.

500. godine prije Krista: U drevnom Indijskom tekstu Samarangana Sartradhara nalazi se opis letećih naprava pod imenom Vimanas kojima se upravlja. Koristile su nepoznat izvor energije i mogle su "nositi mrtve" bilo gdje na Zemlji.

216. godine Prije Krista: Julius Obsequens je zapisao u svojoj knjizi Prodigourium liber kako "stvari nalik brodovima su bile viđene iznad Italije ... Kod Aprija okrugli štit je viđen na nebu. Kod Capua nebo je gorilo, a jedan je vidio figure nalik brodovima."

214. godine prije Krista: Ovog puta u Italiji na Adriji "oltar na nebu" je viđen.

66. godine poslije Krista: Historičar Pliny, starosjedilac govori o velikoj iskri "veličine mjeseca" koja je pala sa neba - a zatim se vratila na nebo. Takođe je govorio o "gorućem štitu čije su iskre se razletjele preko neba pred zalazak Sunca sa istoka na zapad."

584. godine poslije Krista: Sveti Gregory, Bišop u Touru, Francuska, zabilježio je različita viđenja u svojoj Historia Francorum. "Na nebu su se pojavile briljantne zrake svjetlosti koje su izgledale da prelaze i sudaraju se jedna sa drugom." Takođe je opisao i "zlatne sfere" koje su svjetlile preko neba Francuske.

793. godine poslije Krista: Anglo-Saksonski Kronikl izvještava, "Ove godine strašna proročanstva su se pojavila u Northumbri (Engleska) i jadno su zadesila stanovnike. Bile su to izvanredne munje i svjetlice i vatreni zmajevi su viđeni kako lete kroz zrak."

1170. godine poslije Krista: Roger Niger opisuje "prelijepi veliki zmaj" koji je "rođen iz Zemlje na nebo. Zrak je planuo u vatru pri pokretu i spalio kuću, i obližnje građevine do temelja." Ovo je viđeno u Osyth-u, Essex-u, Engleska.

1180. godine poslije Krista: U Japanu nešto slično letećem tanjiru je viđeno, iako su to opisali kao "leteću glinenu posudu". Objekat ili NLO je išao u smjeru sjeveroistoka od planine iz provincije Kii. Najednom je promjenio smijer i nestao ispod horizonta, ostavljajući svjetli trag.

1290. godine poslije Krista: redovnici Byland opatije u Jorkširu su vidjeli "veliki okrugli srebreni disk" koji prelazi preko neba.

1561. godine poslije Krista: Ovog puta viđenje je bilo u Nurembergu u Njemačkoj, za koje se kaže da je bio "vrlo zastrašujući spektakl". Tokom dana, svjetleći cilindri, sfere i križevi su bili viđeni na nebu u okršaju koji je izgledao kao bitka. Ovo je trajalo jedan sat a onda su neki pali na Zemlju kao da su "zapaljeni".