Loading...

Svemirska bitka 1561. godine iznad Nuremberga, Njemačka

numberg-svemirska-bitka-u-boji numberg-svemirska-bitka-crno-bijela-slika
Prikaz Nebeske borbe u boji, prema Nuremberg Gazzete listu Crno-bijeli prikaz Nebeske borbe, prema Nuremberg Gazzete listu

14. Aprila, 1561. godine u zoru iznad Nuremberga, Njemačka. Ono što je bilo opisano kao rat na Nebu, sa širokim spektrom letjelica od sfera preko cilindričnog oblika koplja do križeva i "tanjira". Prema zapisima nebo je bilo ispunjeno mašinama, koje su se borile više od sat vremena. Mogao se čak razaznati i pobjednik bitke prije kraja. Letjelice kružnog oblika su viđenje kako izlaze iz cilindričnih brodova. Na kraju bitke se pojavio veličanstveni brod u obliku koplja. Hans Glaser je dokumentovao ovaj događaj. Postoji i druga verzija događaja koju je dokumentirala nepoznata osoba.

Dvije osobe su izgleda svjedočile obaranju letjelica

Stotine objekata čudnog oblika i u raznim bojama ispunjavaju Nebo iznad. Svjedok indicira i to bar po izgledu da su se dva objekta srušila na tlo (donji desni dio slike iznad).

Sve je počelo u zoru, desetine, ako ne stotine, križeva, sfera i cijevi započinju borbu jedni sa drugima iznad grada. Završava se poslije sat, kada "sfere u malim i velikim cilindrima odlaze prema Suncu", a nekoliko se drugih objekata srušilo na Zemlju i nestaju u gustom oblaku dima i pare.

Prema Nuremberg Gazette listu, "strašno priviđanje" je ispunilo jutarnje nebo sa "cilindričnim oblicima iz kojih su izašle, crne, crvene, naranđaste i plavo-bijele sfere koje su zatamnile nebo". Između sfera, bili su i "križevi u boji krvi". (crveni križevi) Ovom "zastrašujućem spektaklu" svjedočili su i prisustovali "brojni muškarci i žene". Poslije, "crni objekt u obliku koplja" se pojavljuje.

Autor upozorava svoje čitaoce Gazette lista:

"Prema Bogu-bojećoj želji nemojte nipošto odbaciti ove znakove, nego ih uzmite k srcu kao upozorenje njihove milostive Blagovijesti sa Svetim Ocem Emidiusom na nebesima, da popravite svoje živote i vjerno zamolite Boga, da bi izbjegli njegov gnjev, uključujući i dobro zasluženu kaznu, tako da bi mogli ovdje privremeno i tamo stalno da živimo, kao Njegova djeca."

Partnerski video: Svemirske bitke na našem nebu

 Viđenje velike grupe vanzemaljskih letjelica iznad Švicarske, 1566. godine.

svicarska-svemirska-bitka-1566-u-boji svicarska-svemirska-bitka-1566-crno-bijela
7. Avgust, 1566. građani Bazela su nekoliko satigledali vazdušnu bitku sfera (slika u boji) 7. Avgust, 1566. građani Bazela su nekoliko satigledali vazdušnu bitku sfera (crno-bijela slika)

Bazel Švicarska. 7. Augusta 1566. u zoru, mnogi građani Bazela (Švicarska), uplašeno su gledali nekoliko sati dugu vazdušnu bitku između crni sfera koje su prekrile nebo njihovog grada. Gradski Gazette list je zabilježio:

"U vrijeme kad se Sunce rađalo, pojedinci su vidjeli mnoge crne velike kugle koje su se brzo kretale nebom prema Suncu, a zatim su napravile polu-kružno skretanje, udarajući jedna od drugu kao da su vodile bitku, mnoge su postale crvene i zapaljene, a ubrzo su istrošene i izumrle."

Treba uzeti u obzir da ovi opisi svjedoka i pokušaji umjetnika prije 500 godina, da prikažu događaj koji vjerovatno nisu bili u stanju da shvate. Neki ističu da opis svjedoka događaja sliči modernom tipu borbe između aviona suprostavljenih sila "dogfight-u". Crni krugovi svjedoka sliče eksplozijama na nebu koje su fotografisane tokom drugog svjetskog rata od strane reportera. Kao dodatak, moramo reći da letjelice u obliku krsta izgledaju izuzetno slično profilu borbenih aviona koji uzlijeću u strmom usponu tokom drugog svjetskog rata. Kao takve, neki su mišljenja da događaji koji su osvjedočeni su bili zapravo borbe iz drugog svjetskog rata u nekoj vrsti poremećaja prostora/vremena koji je omogučio gradu u 16. stolječu da osvjedoči događaju koji će se desiti tek za 400 godina.

Danas, jedini originalni izvor koji smo uspjeli pronaći koji je zabilježio ovaj događaj je knjiga iz 1958. godine., Moderni Mit: stvari viđene na nebesima (Ein moderner Mythus Von Dingen, die am Himmel gesehen werden).

Avgust, 1608. godine - bitka na nebu iznad Nice, Francuska

U Avgustu, 1608. godine stanovnici juga Francuske, od Marselja do Genoe, su bili u prilici da vide nekoliko valova NLO-ova, kako je navedeno u hronici pod imenom, "Discours des terribles et espouvantables signes apparus sur la mer Gennes."

Na nebu iznad Martiguea desila se zračna bitka koja je ostavila iza sebe miris baruta.

Stanovnici Nice vidjeli su tri čudna svjetle letjelice koje su se kretale velikom brzinom iznad grada. Letjelice su stale u blizini utvrde i sletjele su do mora, što je učinilo da voda počne da isparava u obliku crvenkaste pare.

Na opšte zaprepaštenje posmatrača, pojavila su se dva humanoidna bića sa velikim glavama i velikim sjajnim očima, u crvenkastim odjelima koja su bila spojena sa letjelicama preko cijevi, nekoliko sati su obavljali neki čudan posao na letjelicama.

Takođe u blizini Genoe desila se zračna bitka između letećih tanjira i drugih letjelica koje su izašle iz mora. Vojnici sa utvrde su uspjeli da pogode iz svojih topova 800 puta pokušavajući da otjeraju uljeze.

NLO Genova Nizza originalni-izvjestaj-nlo-zracna-bitka
Originalna ilustracija. 1970. godine magazin je pokušao da unaprijedi sliku da izgledamoderno i da time dokaže da se ne radi o NLO-ima. Ovo je originalni izvještaj iz Genoe,Nice i Marselja o događaju iz 1608. godine.

Dva svjetleća točka iznad Hamburga, Njemačka - 1697. godine.

Ova ilustracija prikazuje viđenje dva NLO-a iznad Hamburga u Njemačkoj, 4. Novembra, 1697. godine. Objekti su opisani kao "dva svjetleća točka".

hamburg-njemacka-dva-tocka-na-nebu-1697