Loading...

Ovo je jedan od najdokumentovanih slučajeva susreta sa vanzemaljcima i NLO-ima.

14. Septembra, 1994. godine NLO je preletio nebom iznad Južne Afrike. Dva dana kasnije, nešto je sletjelo u školsko dvorište u Ruwi, Zimbabwe, sa tri ili četiri stvari pored (više objekata), navodi novinarka Cynthia Hind. Ovome je svjedočilo 62 školarca, koji su imali malo ili nikako dodira sa TV-om ili sa popularnim događajima i susretima sa NLO-ima. Cynthia Hind je napravila intervjue sa djecom dan poslije susreta i zatražila je od njih da nacrtaju crteže onoga što su vidjeli.

Opis događanja od strane Cynthie Hind kako su prenijela djeca nakon intervjua

U petak 16. Septembra u 10:15 h, čak 62 djece privatne Ariel škole u Ruwi (oko 20 KM od Harare) dok su se igrali u dvorištu za vrijeme velikog odmora. Odjednom su vidjeli 3 srebrene lopte na nebu iznad škole. Nestale su u bljesku svjetlosti i ponovo se pojavile ali na drugoj lokaciji. Ovo se desilo tri puta a zatim su počele da se kreću prema dole a jedna od njih je sletila (ili je lebdila) iznad dijela tla na kojem je bilo drveća.

Direktor škole Colin Mackie je naveo da iako nikada nije bio uključen niti je vjerovao u NLO-e, ipak je povjerovao djeci da su vidjeli ono što govore.

Nakon što je NLO sletio jedan mali čovjek (od prilike visine od 1m) se pojavio na vrhu objekta. Malo je hodao preko tla, nakon što je primjetio djecu nestao je. On, ili neko sličan njemu se pojavio iza objekta. Objekat je brzo uzletio i nestao. Mali čovjek je bio obučen u tijesno crno odijelo koje je "sjajilo" prema tvrdnji jedne djevojčice od 11 godina. Imao je dug mršav vrat i velike oči, kao ragbi lopte. Imao je blijedo lice sa dugom crnom kosom koja je padala preko njegovih ramena.

Sugerisala sam Gospodinu Mackiu da prije nego što dođem u školu i prije nego što intervjuišem djecu, da djeca nacrtaju ono što misle da su vidjeli, Mackie trenutno posjeduje 30-40 crteža, neki od crteža su vrlo jasni i jasno pokazuju ono što djeca opisuju. Starost djece se kreće od 5/6 godina do 12 godina. Iskopirala sam 22 jasnije slike koje mi je Gospodin Mackie ljubazno ustupio nakon što sam ih zatražila. Neki opisi su slični a neki jasno ukazuju da se radilo o "letećem tanjiru". Zanima me i to koliko je ove djece imalo pristup medijima.

Djeca potječu iz raznih kultura: crna, bjela, obojena i azijci. Jedna mala djevojčica mi je rekla, "Kunem se svakom dlakom na mojoj glavi i čitavom Biblijom da govorim istinu." Mogla sam da vidim zadovoljstvo na njenom licu kada sam joj rekla da joj vjerujem. Manja djeca od 5-7 godina su bila uplašena i počela su da bježe i viču: "U pomoć, U pomoć" i govorila su na upite starije djece zašto vrište a oni su odgovarali, "On dolazi da nas pojede." Mislim da se radi o crnoj djeci koja ovdje imaju legendu o _tokoloshies_ koji jedu djecu.

Nastavnici su bili na sastanku i nisu izlazili. Direktor je nakon moga upita zašto nisu izašli vani odgovorio da djeca za vrijeme odmora uvijek vrište i da niko nije pomislio da se radi o nečemu neobičnom.

crtezi-djece-nakon-vidjenja-nloa

Neki od crteža onoga što su djeca vidjela i nacrtala

skolarci-skole-ariel-zimbabwe