Loading...

Ono što će Vam ovdje biti predstavljeno je nevjerovatno. Kako se čini, mnoga svjetla koja se čine da su samo zvijezde na nebu, to zapravo i nisu... kao što ćete i vidjeti. Mladić po imenu John Lenard Walson je pronašao način da proširi mogućnosti malih teleskopa i da podesi optičku vidljivost i rezoluciju do neke mjere - gotovo do granice difrakcije - koja je inače ne ostvarljiva. Sa ostvarenim novim mogućnostima Lenard u stanju je da snima i danju i noću mnoge čudne i inače nevidljive objekte koji se nalaze u zemljinoj orbiti. Rezultat toga je i astrofotografski video snimak na kojem su vidljive neke mašine, hardware (uređaji), sateliti a moguće je i svemirski brodovi koji inače izgledaju kao da se samo radi o zvijezdama ... ukoliko su ikako i vidljivi golim okom.

U orbiti Zemlje postoje stotine satelita. Ali međutim slike koje ćete vidjeti su očito velikih dimenzija, što dovodi do zaključka da se ne radi samo o običnim satelitima.

Kao prvi primjer uzet ćemo Međunarodnu Svemirsku Stanicu koju je snimio John Lenard, pogledajte.

iss-john-lenard originalna-iss
John Lenardov snimak Međunarodne Svemirske Stanice (ISS Originalni snimak i izgled Međunarodne Svemirske Stanice (ISS)

Ako uzmete u obzir relativnu veličinu Međunarodne Svemirske Stanice i uporedite je sa ovim slikama, šta bi ovo bilo?

nepoznati-objekat-u-atmosferi-1 nepoznati-objekat-u-atmosferi-2
Neki primjeri objekata koje je uspio snimiti John Lenard u orbiti

A ovdje je stvarni video na kome se vide snimci koje je snimo John Lenard, a radi se o nečemu što nije Međunarodna Svemirska Stanica (ISS). Šta je to?

{/youtube}zWzS_Yn22xI{/youtube}

Ako se pitate kako bi izgledao Space Shuttle, evo ovdje slike Space Shuttle-a.

space-shuttle-1 space-shuttle-papirni-model
Snimak space shuttle-a od strane John Lennard-a Snimak space shuttle-a (papirni model)

Pa šta su onda ove velike mašine koje se nalaze u orbiti

nepoznati-objekat-u-atmosferi-3 nepoznati-objekat-u-atmosferi-4
nepoznati-objekat-u-atmosferi-5 nepoznati-objekat-u-atmosferi-6
John Lenard Walson-ovi snimci velikih mašina u orbiti Zemlje.

Mnogo toga je rečeno o snimcima Walsona, jedan od komentara je ovdje. Da li ovaj komentar odgovara na mnoga pitanja? Ne, ali bar na neka da...

"Zdravo ponovo, i opet čestitke na izvanrednim slikama iz astrofotografije. MIT Lincoln Laboratory je grupa koja je napravila neke od stvari koje vidiš. Većina stvari se odnosi na na projekat "Star Wars"."

Možda neke fotografije su osjetljive, tajne, vojne mašine iz projekta "Star Wars". Možda i tajne platforme sa oružjem u svemiru, za koje kruže glasine da su postavljene od strane vojske SAD-a već prije nekih 20 godina. Sjetite se, da je mladi britanski haker, Gary McKinnon, koji je upao u računare u Washingtonu pronašao neka od imena letjelica i oficira koji nisu registrovani na Zemlji.

Kako se čini neko nije sretan što je Lenard snimio ove fotografije, na slikama ispod se vide nadlijetanja i zastrašivanja Lenarda nakon objavljenih fotografija. Pogledajte fotografije letjelica (helikoptera) koje je Lenard uspio snimiti iznad svoga doma.

zaplasivanja-lenard-1

zaplasivanja-lenard-2

Pravi zvukovi ovih mašina koje se nalaze u orbiti se mogu čuti na snimku ispod. Lenard je našao način kako da svoju satelitsku antenu poravnja tako da je u stanju da snimi prave zvukove koje dolaze sa ovih mašina.