Loading...
Tragamo za skrivenim tehnologijama & istinom vezanom za NLO-e, vanzemaljce ... 

Njemački Vrhovni sud u Leipzigu odlučio je da njemačka vlada mora objaviti dokumente o neidentificiranim letećim objektima koje je do sada godinama skrivala.

Ministar unutrašnjih poslova Wolfgang Schäuble 2008. god. je čak inzistirao na tome da Njemačka nikada nije istraživala NLO-e i da nikada ni neće, javlja Express.co.uk.

Ali, samo dvije godine kasnije Robert Fleischer otkrio je da njemačka vlada ima poseban odjel koji se time bavi. Zbog toga je bloger Frank Reitemeyer tužio Bundestag i dobio tužbu.

Njemačka dokumente mora objaviti u sažetku o međunarodnim istraživanjima NLO-a i vanzemaljskog života.

Još uvijek nije utvrđen tačan datum kada će dokumenti biti pušteni u javnost.

Nigel Watson, autor knjige UFO Investigation Manual je prokomentarisao:
"Neće objaviti nikakve tajne o skrivenoj tehnologiji vanzemaljaca ili tijela vanzemaljaca, iako se uvijek možemo nadati!"

"Ponekad vlade sakriju neke informacije kao što su ove da bi zaštitile operativne procedure ili da zaštite tajne koje nisu vezane za NLO-e, kao što su bile mogućnosti prvih sistema za upozorenje ili imena i detalje svjedoka."

"U ovom slučaju možda ne žele da pokažu kako su ovu temu uzeli za ozbiljno ili to da su i oni u neznanju kao i svi ostali."

"Do sada je nekoliko puta utvrđeno da su nepoznati zračni fenomeni stvarni, ali da nisu leteći tanjiri u pitanju."

"Ukoliko i ako dođe do puštanje ovih dokumenata, bit že zanimljivo da vidimo da li će i oni doći do sličnih zaključaka."

I ministarstvo odbrane Velike Britanije (DoD) najavilo je kako će u martu iduće godine nacionalnoj arhivi proslijediti 18 povjerljivih dokumenata o NLO-ima, no nije poznato hoće li ti dokumenti biti dostupni javnosti.