Loading...

Nebo bez oblaka i bez kiše, a onda najednom i bez upozorenja započeli su udarati gromovi i sijevati na sve strane, ove munje su neki nazvali apokaliptičnima, a pogodile su nekoliko država u Evropi, prije svega Francusku, Njemačku i Poljsku, 28. maja, 2016. godine.

U Njemačkoj je više od 30 građana  Hoppstädtena dovedeno u bolnicu, kada je munja udarila pred kraj juniorske fudbalske utakmice, čovjek u Poljskoj je umro nakon što ga je pogodila munja, a u Francuskoj su ljudi povrijeđeni nakon udara groma tokom proslave rođendana u pariškom parku kako je prenijelo nekoliko novinskih stranica.

Čudne vremenske radarske anomalije iznad Hrvatske 26. maja, 2016. godine.

Stručnjaci za vremenske prognoze navode kako je grmljavina bila rezultat vrlo "nestabilne" atmosfere iznad sjevero-zapadnog dijela Evrope. Međutim, dva dana prije, 26. maja, 2016. godine, radarska mreža za prognoze iz Njemačke, Poljske i Češke Republike, radar.eu, pokazala je anomalije koje su se pojavile u regiji iznad Osijeka u Hrvatskoj.

Postoji mogućnost da se možda samo radi o grešci tokom procesiranja radarskih podataka, ipak 8. maja, 2016. godine slična anomalija se pokazala iznad Švicarske i tada je bilo bez oblaka i bez kiše. (Postoje članci o tome na netu).

Podudarnost? Dva kvara prilikom procesiranja od strane dvije različite vremenske radarske mreže, čisto sumjam.

Već postoje i tvrdnje da bi mogao da bude umiješan i CERN, Evropska organizacija za Nuklearna Istraživanja.

Šta više, ukoliko znate da se upravo provode eksperimenti sa oblacima u CERN-u, možemo se zapitati da li su ove anomalije i neočekivana masivna grmljavina iznad Evrope rezultat CERN-ovog vremenskog programa.

Video ispod pokazuje ove anomalije iznad Hrvatske.