Loading...

Otkriće drevnog komada aluminijuma uzima se kao dokaz da su Zemlju posjetili vanzemaljci prije 250 000 godina. Ovaj čudni objekat su pronašli građevinski radnici 1973. godine dok su radili na obalama rijeke Mures, blizu grada Aiud u Rumuniji, međutim detalji ovog otkrića nikada nisu objavljeni javno jer je komad izvučen iz tla tokom komunističkog režima u Rumuniji 1973. godine.

Sada je testiranje izvršeno u Švicarskoj laboratoriji u Lausannu. Testiranja su otkrila da se metal sastoji od 12 različitih metala, a 90% ga čini aluminijum koji je star 250 000 godina. Ovim testiranjem su potvrđene prethodne pretrage.

Eksperte je iznenadilo to što se na komadu aluminijuma nalaze udubljenja koja navode na zaključak da se radi od dijelu koji je proizveden za kompleksan mehanizam. Iako je upitno datiranje na 250 000 godina, spekuliše se da se radi o starosti od 80 000 godina, međutim i u tom slučaju ovaj komad aluminijuma predstavlja zagonetku. U tom periodu zvanično nije postojala civilizacija koji bi mogla da proizvode aluminijum.

Gheorghe Cohal iz Ufološke asocijacije Rumunije navodi: "Testiranje u laboratoriji je pokazalo da se radi o starom dijelu NLO-a, ako uzmemo u obzir supstance od kojih je sačinjen, ne može se kombinirati sa tehnologijom koja je dostupna na Zemlji."